Followers

Tuesday, 30 October 2012

Dummy Cake


Masa nak buat punya le dasyat design yang dilukis pada kertas..alih2 bila dah buat macam2 benda jadi. Fondant x cukup lee...itu le.. ini leee...Bila dah tention Nik buka store negok dalam kotak barang2 buat hantaran & terus je capai barang apa yang sesuai boleh digabungkan dengan kek tipu2 ni..nasib le kek nie utk hiasan x leh makan jadi mcm2 benda leh lekat kat badan dia hee heee....
Siap rambut patung nie pon kena potong layer..


 
Nie projek suka2..saje nak mencabar diri buat kek nie..klu buat real kena potong, tak leh simpan lama2. Macam nie sampai bila2 boleh tengok hasilnye..

 
Fuhh..mencabar jugak nak wat kek yg nie..bukan apa klu pegi kelas mungkin dapat bayak tips dari cikgukan...tapi Nik x pegi kelas pon hanya belajar sendiri2 aje..negok dalam Utube aje lee..
 
 
Puas hati sesangat bila melihat hasilnye. Dalam 1 hari je dah leh siapkan 2 biji kek nie..lepas tu terus terasa penat & lapar..
Sambil2 buat kek nie berenti sekejap2 kuar gie ambik anak sekolah..adoii lama nak habiskan.