Kek batik ni ade keluar juga dalam Majalah Aroma keluaran Mei. Resepi nie nik ubah sendiri mengikut selera...tukarkan Biskut Maria biasa kepada perisa Kopi. Sedap sangat. Bagi sesiapa yang x suka manis boleh le kurangkan sukatan pada susu ye..
Bahan - bahan :
1/2 cawan buttercup
1 cawan milo
1 cawan serbuk koko
3/4 cawan susu pekat manis
1 cawan nestum
2 biji telur (buang tali pusat)
1/2cawan air panas
3/4 biskut Maria perisa kopi ( Jenama WHA TAI )
* Sedikit coklat urai untuk ditabur atas kek
Cara - cara :
- Masukkan semua bahan tadi ke dalam periuk kecuali biskut marie.Masak dengan api yang pelahan sehingg pekat @ likat.
- Alaskan dengan plastik @ kertas minyak pada loyang supaya senang hendak dikeluarkan.
- Letakkan sedikit adunan yang telah dimasak tadi, ratakan dan susun biskut marie di atas adunan tadi.
- Kemudian tuang lagi adunan di atas biskut marie. Ulang sehingga adunan habis.
- Kemudian tabur coklat urai di atas kek.
- Akhir sekali baru masuk ke dalam peti ais. Bila dah keras baru le boleh potong.
** SELAMAT MENCUBA **
(^,^)
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.