Followers

Kek Batik Kopi

 
 
  
 
 
Kek batik ni ade keluar juga dalam Majalah Aroma keluaran Mei. Resepi nie nik ubah sendiri mengikut selera...tukarkan Biskut Maria biasa kepada perisa Kopi. Sedap sangat. Bagi sesiapa yang x suka manis boleh le kurangkan sukatan pada susu ye..
 
 
 
 
 
 
Bahan - bahan :

1/2 cawan buttercup
1 cawan milo
1 cawan serbuk koko
3/4 cawan susu pekat manis
1 cawan nestum
2 biji telur (buang tali pusat)
1/2cawan air panas
3/4 biskut Maria perisa kopi ( Jenama WHA TAI )
 
* Sedikit coklat urai untuk ditabur atas kek
 


Cara - cara :
 
  1. Masukkan semua bahan tadi ke dalam periuk kecuali biskut marie.
    Masak dengan api yang pelahan sehingg pekat @ likat.
  2. Alaskan dengan plastik @ kertas minyak pada loyang supaya senang hendak dikeluarkan.
  3. Letakkan sedikit adunan yang telah dimasak tadi, ratakan dan susun biskut marie di atas adunan tadi.
  4. Kemudian tuang lagi adunan di atas biskut marie. Ulang sehingga adunan habis.
  5. Kemudian tabur coklat urai di atas kek.
  6. Akhir sekali baru masuk ke dalam peti ais. Bila dah keras baru le boleh potong.
  7.  
     
     
** SELAMAT MENCUBA **
(^,^) 
 
 
 
 

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.